Lega Art Ltd.: Приватизация, сливания и придобивания
Switch language
   

Приватизация, сливания и придобивания

  Още от основаването си „Лега Арт" ЕООД е правен и бизнес консултант на някои от най-големите дружества в страната, полагайки максимални усилия за успешното развитие на техния бизнес. Ние с гордост споделяме успешните истории на две дружества, добре познати не само в България, но и в чужбина, лидери в своята сфера на дейност.


„Алкомет" АД - гр. Шумен
, лидер в производството на алуминиеви продукти на Балканския полуостров, бивше държавно предприятие, приватизирано през 1999 г. от чуждестранни инвеститори, със собствен бизнес в редица страни по света. „Лега Арт" ЕООД беше водещия консултант в течение на целия приватизационен и следприватизационен процес. В последните години „Алкомет" АД успешно осъществи амбициозна инвестиционна програма, влагайки повече от 45 000 000 евро в ново оборудване, технологии, производствени линии и ноу-хау и постигайки износ на повече от 5000 МТ продукция месечно, главно в страните от Европейския съюз.


Подобна успешна история се повтори и при „Шуменско пиво" АД - гр. Шумен, сега собственост на дъщерното дружество в България на световно известният пивоварен гигант „Карлсберг". Като консултанти, работещи комплексно с дружеството както в следприватизационния период, така и в процеса на преструктуриране и осъществяване на инвестиционната програма, успяхме да предложим най-добрите решения за развитието на бизнеса, подобряването на производствените мощности и значителното увеличение на финансовите резултати на приватизираното дружество.
Успешно участвахме в подготовката и структурирането на сделката по придобиване на
„Шуменско пиво" АД от „Карлсберг Брюърис" АС и направихме всичко възможно за провеждането на успешни преговори, осъществяване на дю дилиджънс и на самото придобиване, както и успешно участвахме в първоначалния период на осъществяване на дейността и преструктуриране на дружеството от новия собственик „Карлсберг България" АД.
ЗаглавиеБългарският Лас Вегас
- Хазартната индустрия със своите шест казина и 14 игрални зали е най-големият работодател в града и ...


Повече...Откупът за Брекзит ще е 45 млрд. евро, изчисли "Таймс"
Британското правителство е готово да изплати 40 млрд. паунда (45.18 млрд. евро) на Европейския съюз ...


Повече...

Повече...Шефката на инспекторатa към ВСС: Проверката на Георги Чолаков не е на дневен ред
След като кадровиците на съдебната власт избраха Георги Чолаков начело начело на ВАС без да разнищва ...
Членовете на ВСС се готвят да си тръгнат с гласуваните от тях солидни бонуси
Избираемите членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), чийто мандат изтича на 3 октомври, се готвят да с ...
Районната прокуратура във Варна остана без шеф заради запой
С над три месеца забавяне прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет освободи в сряда шефката на ...


Повече...